Zemeņu ievārījums kā marmelāde: 5 neparastas, bet iecienītas receptes

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zemeņu ievārījums “Rubīns”

клубничное варенье

Sastāvdaļas
  • 1 kg mazu zemeņu
  • 200 g rožu ziedlapiņu
  • 1,2 kg cukura
  • 100 ml ūdens
  • pustējkarote citronskābes
Pagatavošana

Sagatavotas zemenes liek katlā un apber ar pusi norādītā daudzuma cukura. Atstājiet uz nakti. No ūdens un pārējā cukura pagatavojiet sīrupu. Ūdeni un cukuru liek uz uguns, pievieno rožu ziedlapiņas, citronskābi un izvāra. Pēc tam ar sīrupu pārlej ogas un vāra 5 minūtes uz nelielas uguns. Tad katlam ļauj pilnībā atdzist. Tad atkal ievārījumu uzvāra aptuveni 10 minūtes un pilda burkās.

Zemeņu ievārījums ar garšvielām

клубника на зиму

Sastāvdaļas
  • 2 kg zemeņu
  • 2 kg cukura
  • 2 anīsa zvaigznītes
  • 2 kanēļa standziņas
Pagatavošana

Sagatavotās ogas ievieto katrolī, pārlej cukuru, atstāj uz 3 stundām. Pēc šī laika zemenes liek uz uguns, uzkarsē un vāra 10 minūtes. Atstāj, lai atdziest. Kad ievārījums ir auksts, liek atpakaļ uz uguns un vāra 10 minūtes. Tad pievieno garšvielas un vāra 10 minūtes. Izņem garšvielas, karstu ievārījumu lej sterilizētās burkās un aizvāko.

Zemeņu ievārījums ar degvīnu

клубника на зиму

Sastāvdaļas
  • 3kg zemeņu
  • 2kg cukura
  • 100 ml degvīna
  • 1 tējkarote citronskābes
Pagatavošana

Sagatavotas ogas sadala 2 daļās, 1 slāni aplej ar degvīnu, tad kārto virsū pārējās zemenes un apber ar cukuru virskārtu. Atstājiet ledusskapī uz nakti. Ielieciek katlā un vāra uz uguns, uzvāra, pievieno citronskābi un noņem no uguns. Pēc 3 stundām atkal uzlieciet uz uguns un uzvāra. Atkārtojiet šo procedūru vēl 3 reizes, un pēc pēdējās vārīšanas vāra 10-15 minūtes. Lejiet ievārījumu uz sterilizētās burkās un burkas apgrieziet.

Zemeņu ievārījums ar rabarberiem un ingveru

клубника на зиму

Sastāvdaļas
  • 1kg zemeņu
  • 1kg rabarberu kātu
  • 50g svaigas ingvera saknes
  • 2kg cukura
  • 200ml ūdens
Pagatavošana

Attīra rabarberu kātus un smalki sagriež. Rabarberus kopā ar zemenēm lieka katlā, pielej ūdeni un liek uz uguns un vāra 10 minūtes no uzvārīšanās brīža. Pievieno nomizotu ingvera sakni, vienu trešdaļu no kopējā cukura un vāra vēl piecas minūtes nepārtraukti maisot. Mazās porcijās pievieno atlikušo cukuru un vāra 5 – 7 minūtes. Tad atstāj uz 8 – 10 stundām. Otrais etaps: katlu atkal lieciet uz uguns un vāriet 10 minūtes. Atkal liek mierā uz 10 stundām. No atdzesētā ievārījuma izņem ingvera sakni. Lej sterilizētās burkās.

 

1 2
Share.

About Author

Comments are closed.