Zemeņu ievārījums kā marmelāde: 5 neparastas, bet iecienītas receptes

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zemeņu sezona vairs nav aiz kalniem! Ja zemenes ir viens no kārumiem jūsu ģimenē, jūs jau varat izveidot sagataves. Un kāpēc gan neuzcienāt savus radiniekus ar kaut ko neparastu? Šķiet, kas tad tu var būt neparasts: ogas, cukurs un ievārījums gatavs… Bet nē! Ja liksiet lietā fantāziju, tad zemeņu sezonu varēsiet atklāt uz urrā!

клубника на зиму

Zemene ir diezgan maiga oga ar kuru ir jāapejas atbilstoši tās konsistencei. Svarīgākais, ka ogas tiek noskalotas duršlāgā un atstāj, lai mitrums aiztek. Tad noņem zaļās astītes. Gatvaojot ievārījumu ir jāievēro šis pamatprincips, lai ievārījums izdotos.

Zemeņu ievārījums “Svaigums”

варенье из клубники

Sastāvdaļas
  • 2 kg zemeņu
  • 1,5kg cukura
  • 2 citroni
  • 25 lapiņas svaigas piparmētras
  • 25 lapiņas svaiga bazilika
Pagatavošana

Sagatavotas ogas (mazgātas, žāvētas un bez astes), ieber dziļā bļodā un pārber ar cukuru. Atstāj dažas stundas, lai ogas atsulojas. Tad visu pārliek katliņā un, kad masa uzvārījusies, vāra 5 minūtes, tad pievieno bazilika un piparmētras lapiņas un vāra vēl 5 minūtes. Pievienojiet ievārījumam sablenderētu citrona mīkstumu un mazliet pierīvē citrona miziņu. Tad vāra ievārījumu uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes. Atstāj uz 8-10 stundām. Otrs ievārījuma etaps – vēlreiz uzvāra ievārījumu 5 minūtes un lej sterilizētās burkās un aizvāko.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

1 2
Share.

About Author

Comments are closed.