Krēmīga saldā krējuma šampinjonu mērce. Viesi būs sajūsmā!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mērce ir piemērota gandrīz jebkuram ēdienam. Tā tiek pievienota gaļai (cūkgaļai, liellopu gaļai), makaroniem, ceptiem kartupeļiem, rīsiem un dārzeņiem.

Mērci var pat ziest uz maizes, ko iesakām izmantot bērniem kā uzkodu, ja viņi vēlas ēst starp galvenajām ēdienreizēm.

Šo recepti “Šampinjonu krēmveida sēņu mērce!” obligāti pierakstiet!

Sastāvdaļas:

  • Šampinjoni – 100 g;
  • Augu eļļa – 4 ēdamkarotes;
  • Milti – 1 ēdamkarote;
  • Sviests – 50 g;
  • Saldais krējums 20% – 30 ml/g;
  • Sāls – šķipsniņa;
  • Sīpols – 1 gb;

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet šampinjonus aukstā ūdenī un sagrieziet.
  2. Sīki sagrieziet sīpolus un apcep sviestā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  3. Pievienojiet sagrieztos šampinjonus sīpoliem un apcep, līdz liekais šķidrums iztvaiko.
  4. Citā pannā cepiet miltus, nepārtraukti maisot, līdz tie kļūst gaiši brūni, pēc  tam pievieno sviestu un pēc 1 minūtes pielej krējumu un samaisa. Vāriet, nepārtraukti maisot.
  5. Pievienojiet saldajam krējumam sīpolus ar šampinjoniem gatavojiet vēl 4 minūtes, šajā posmā variet ieliet pienu, pielāgojot biezumu.
  6. Mērci var ēst gan aukstu, gan siltu.

Labu apetīti!

Share.

About Author

Comments are closed.