7 pārtikas produkti, kurus pērkot, ĻOTI jāuzmanās!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ēdieni, ko ceļam galdā, var nebūt gluži tas, ko mēs domājam… Lūk, kā atpazīt ēdienu viltotāju trikus un neuzķerties!


Maltā kafija

Maltā kafija var saturēt grauzdētus un sasmalcinātus miežus, kviešus un sojas pupiņas. Lai samazinātu ražošanas izmaksas, negodīgas kompānijas var pievienot pat zāģu skaidas!

Kā sevi pasargāt?

Vienkāršākais veids – pirkt kafijas pupiņas un malt tās pašam.

Granātābolu sula

Uz iepakojuma teikts, ka pudelē atrodama 100% granātābolu un dzērveņu sula, taču realitātē dzēriens ir krietni atšķaidīts ar lētāku ābolu sulu vai vienkārši ar ūdeni.

Kā sevi pasargāt?

Rūpīgi izlasi sulas etiķeti un pievērs uzmanību sulas proporcijām.

Olīveļļa

Negodīgi ražotāji olīveļlas vietā var tirgot lētāko kukurūzas, palmu vai sojas eļļu.

Kā sevi pasargāt?

Ielej eļļu glāzē un ievieto ledusskapī. Ja tā ir īsta olīveļļa, izveidosies nogulsnes.

Parmezāna siers

Šis ir viens no produktiem, ko vilto visbiežāk. Šis siers var saturēt pat 10% zāģu skaidu! Kā parmezāna sieru mēdz tirgot arī lētāku sieru maisījumu.

Kā sevi pasargāt?

Pērc visu siera rituli un uzmanīgi izlasi etiķeti, pirms atdod naudu.

 

Medus

Medus viltošanā cilvēku izdomai nav robežu! Visbiezāk tas ir medus, kas atšķaidīts ar sīrupiem.

Kā sevi pasargāt?

Izlasi produkta uzglabāšanas noteikumus. Īsts, dabīgs medus nav obligāti jāglabā ledusskapī.

Suši

Rozā šķēlīte uz suši rullīša, visticamāk, nav lasis. Pārsvarā, pasūtot suši ar zivi, tu tiec pie lētākas zivs (dažkārt tā ir nokrāsota laša krāsā).

Kā sevi pasargāt?

Ja tiešām gribi zivi, labāk to pasūtīt kā zivs steiku.

Rīsi

No visiem viltojumiem rīsi ir visbīstamākie. Viltotie rīsi, kas redzami attēlā, ir pagatavoti no cietes, kas sajaukta ar plastmasu! Rīsu graudi izskatās ļoti līdzīgi īstiem rīsiem un pat smaržo tāpat – tie ir apstrādāti ar smaržvielu!

Kā sevi pasargāt?

Viltoti rīsi ūdenī negrimst, un deg kā plastmasa. Pērkot rīsus, pievērs uzmanību ražotājam un izvēlies tikai pārbaudīu produktu!

Share.

About Author

Comments are closed.