10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ar marinētiem šampinjoniem un olām

сытный салат с грибами

Sastāvdaļas:

  • 200 g sarkano pupiņu;
  • 3 vistu olas;
  • 120 g marinētu šampinjonu;
  • Lociņi;
  • 2 ēdamkarotes majonēzes;
  • 2 – 3 salātu lapas;
  • Sāls un pipari.

Novārītas olas sagriež nelielos kubiņos un sajauc ar pupiņām, sēnēm, sasmalcinātu sīpolu, garšvielām un majonēzi. Lieciet gatavus salātus uz salātu lapas plakanā traukā.

Pupiņu salāti ar tunci

рыбный салат

Sastāvdaļas

  • 300 g balto pupiņu;
  • 200 g konservēta tunča;
  • Puse no sarkanā sīpola;
  • Lociņi;
  • 120 ml olīveļļas;
  • 1 citrons;
  • Pētersīļi.

Nolej no tunča šķidrumu, saspiež zivi ar dakšiņu un nedaudz pievieno atpakaļ tā marinādi, lai zivs būtu mitra. Sajauciet zivi ar pupiņām, sasmalcinātiem sīpoliem un garšaugiem. Mērcei sajauciet sviestu, citronu sulu, garšvielas un iemaisiet salātos.

Ar vistu, kukurūzu un ķīnas kāpostu

салат с капустой

Sastāvdaļas

  • 300 g ķīnas kāposta;
  • 200 g sarkanā sīpola;
  • 200 g vistas filejas;
  • 3 ēdamkarotes majonēzes;
  • Sāls un pipari.

Novāra fileju un sagriež lielos kubiņos. Sasmalcina ķīnas kāpostu. Dziļajā traukā sajauciet gaļu, pupiņas, kāpostus, majonēzi, garšvielas un labi samaisa.

Pupiņu salāti ar bietēm un marinētiem gurķīšiem

салат с маринованными огурцами

Sastāvdaļas:

  • 200 g sarkano pupiņu;
  • 1 biete;
  • 3 marinēti gurķi;
  • 1 sīpols;
  • 2 ķiploku saivas;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas;
  • Pētersīļi;
  • Sāls un pipari.

Sīpolu sagriež pusgredzenos un apcep eļļā. Bietes sarīvē uz korejiešu burkānu rīves un pievieno sīpoliem. Visu pāris minūtes apcep uz pannas. Gurķi sagriež nelielos kubiņos. Dziļajā traukā sajauc dārzeņus, pupiņas, zaļumus, garšvielas un sajauc ar olīveļļu.

Ar šķiņķi, gurķi un olām

салат с фасолью

Sastāvdaļas:

  • 200 g šķinķis;
  • 1 gurķis;
  • 3 olas;
  • 200 g baltās pupiņas;
  • 2 ēdakmakrotes krējuma;
  • Pētersīļi;
  • Sāls un pipari.

Novāra olas un gurķi sagriež mazos kubiņos. Sajauc ar pupiņām, pētersīļiem, skābo krējumu un garšvielām un labi samaisa. Salātus var pasniegt uzreiz.

Ar liellopa gaļu, pipariem un valriekstiem

салат с болгарским перцем

Sastāvdaļas:

  • 200 g sarkano pupiņu;
  • 250 g liellopa filejas;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • 1 paprika;
  • Puse čili pipara;
  • 50 g valriekstu;
  • 100 ml karsta ūdens;
  • 2 daiviņas ķiploka;
  • 2 ēdamkarotes galda etiķa;
  • 10 sarkano piparu;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas;
  • Humeli-sumeli;
  • Kinza;
  • Sāls un pipari.

Sīpolus sagriež pusgredzenos un marinē maisījumā ar ūdeni un etiķi 7-10 minūtes. Vāra gaļu, attīra papriku un sagriež lielās sloksnēs, bet čili piparu – ļoti plānas. Kinzu un riekstus sasmalcina. Sagatavotajām sastāvdaļām pievienojiet pupiņas, sīpolus, ķiplokus, garšvielas un olīveļļu. Labi sajauciet salātus un nekavējoties pasniedziet.

Ar krabju nūjiņām un olām

салат с морепродуктами

Sastāvdaļas:

  • 200 g krabju nūjiņas;
  • 3 olas;
  • 200 g sarkano pupiņu;
  • 2 ēdamkarotes krējuma;
  • Dilles;
  • Sāls un pipari.

Cieti vārītas olas un krabju nūjiņas sagriež lielos kubiņos. Samaisa ar pupiņām, dillēm, garšvielām un skābo krējumu. Ja vēlaties salātiem var pievienot kukurūzu.

Dārzeņu salāti ar pupiņām un korejiešu burkāniem

салат с сельдереем

  • 1 paprika;
  • 2 seleriju kāti;
  • 2 gurķi;
  • 200 g sarkano pupiņu;
  • 2 tomāti;
  • Puse sīpola;
  • 300 g pekinas kāposta;
  • 200 g korejas burkānu;
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas;
  • Sāls un pipari.

Visus dārzeņus, izņemot sīpolus, sagriež lielos kubos. Kāpostus pēc iespējas plānāki. Pupiņas pievienojiet dārzeņiem, burkāniem, garšvielām, sajauc ar eļļu un labi samaisa.

Ar vistu, tomātiem, sieru un grauzdiņiem

салат с сыром

Sastāvdaļas:

  • 300 g vistas filejas;
  • 2 tomāti;
  • 100 g siera;
  • 200 g sarkano pupiņu;
  • 100 g sausiņu;
  • 3 ēdamkarotes majonēzes;
  • Sāls.

Vistas gaļu un tomātus sagriež vidēja izmēra kubiņos, sarīvē sieru uz rupjas rīves. Pievieno sastāvdaļām pupiņas, sausiņus, sāli un labi sajauc ar majonēzi.

1 2
Share.

About Author

Comments are closed.