Kraukšķīgie gurķīši – ļoti neparasta recepte, kas noteikti jāizmēģina!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PAGATAVOŠANA:

  • Gurķus aplejam ar ūdeni un atstājam uz 3 stundām.
  • Sagatavojam burkas. Mazgājam un sterilizējam cepeškrāsnī – cepamajā pannā lejam ūdeni, liekam burkas un
  • karsējam 15 minūtes 150 grādu temperatūrā.

  • Vāciņus vāram ūdenī 10 minūtes.
  • Burkās liekam ķiploka daiviņas, dilles, mārrutku lapas, melnos piparus, smaržīgos piparus un lauru lapas.
  • Katlā lejam 2 litrus etiķa un uzsildām, bet nevāram!
  • Citā katlā uzvārām ūdeni.
  • Ņemam daļu gurķu un liekam karstajā etiķī. Turam tos maksimums divas minūtes. Ja gurķīši ir mazi, tad vienu minūti. Tie kļūs mazliet dzeltenīgi. Tad tos liekam burkās.
  • Litra burkā ieberam 1 ēdamkaroti sāls un 1 ēdamkaroti cukura.
  • Pārlejam ar karsto ūdeni un aizvalcējam burkas.
  • Burkas sasedzam ar segu un ļaujam lēnām atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Avots

 

 

Share.

Comments are closed.