8 vietas Rīgā, kur ieturēt laiskas brokastis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parasti saka, ka mūsu restorāni ir paredzēti tūristiem. Taču jebkurš brīvdienas brančs vienmēr sapulcē rekordlielu vietējo iedzīvotāju skaitu. Tas ir loģiski: ēd daudz, ilgi, mierīgi, tajā pašā laikā sarunājoties, atslābinoties un pamostoties. Mēs esam apkopojuši populārākās vietas, kurās tiek piedāvātas vēlās brokastis.

1. Restorāns “Forest”

Foto: publicitātes
  • Rīga, Raiņa bulvāris 21
  • Svētdienas brančs: 12:00 – 16:00
  • Cena: Pieaugušajiem – 20 eiro, bērniem no 4 līdz 12 gadiem – 9 eiro.

Klusas, mierīgas un relaksējošas brokastis jums ir garantētas. Un šeit tās, goda vārds, ir ļoti gardas, pat varētu teikt – izsmalcinātas. Un skaisti pasniegtas. Kanapē ar kazas sieru, vistas muss ar bekonu, kūpināta forele ar kaperiem un daudzi citi ēdieni, kā arī salātu bārs, sautēta aitas gaļa, lēcas ar dārzeņiem, kartupeļu pankūkas, sālījumi un desertu galds, kur jūs atradīsiet kruasānus, šokolādes kūku un pat tādus gardēžu ēdienus kā cidoniju želeja.

2. Restorāns C.U.T.

Foto: publicitātes
  • Rīga, Elizabetes iela 73
  • Svētdienas brančs: 12:00 – 16:00
  • Cena: Pieaugušajiem – 18 eiro, bērniem no 4 līdz 12 gadiem – 9 eiro.

Par to, ka restorāna “C.U.T.” šefpavārs Sergejam Jarmišjanam patīk un lieliski padodas uzņemt viesus, restorāna virtuves cienītāji zina jau sen. Bet bez lieliskas virtuves šeit apmeklētājus sagaida arī brīnišķīgs interjers – brančs tiek ieturēts viesnīcas Radisson Blu Elizabete iekšpagalmā. Īpašs akcents vēlajās brokastīs tiek likts uz gaļas ēdieniem. To šeit būs pietiekami. Savukārt dārzeņu, uzkodu un salātu cienītājiem sev labāk pameklēt citu vietu. Taču “C.U.T.” pasniedz  karstus ēdienus tieši no grila: teļa krūtiņa, vairāku šašliku veidi, lasis, kebabs, un daudz kas cits. Arī par saldumu cienītājiem nav aizmirsts: pankūkas, Pavlova deserts, ogu pīrāgi – jebkurai gaumei.

3. Restorāns Niklāvs

Foto: publicitātes
  • Rīga, Mārstaļu iela 1
  • Svētdienas brančs: katru otro svētdienu no 12:00 līdz 15:00
  • Cena: Pieaugušajiem – 15 eiro, bērniem no 7 līdz 12 gadiem – 7 eiro.

Interjera ziņā samērā pieticīgā iestāde vēlās brokastis pat nepiedāvā katru nedēļu – uz šejieni jādodas katru otro nedēļas nogali. Taču apkārtnes minimālismu pilnībā kompensē vēlo brokastu piedāvājums. Iespaidīgs salātu, sieru, gaļas, zivju plašu piedāvājums, siltie ēdieni, kur gan bez bērnu iecienītajiem cīsiņiem, kartupeļu pankūkām un bekona! Un īsta paradīze saldumu cienītājiem: vēja kūkas, augļu maisījumi, ogu želejas, pīrāgi, brauniji, kēksi, un daudz kas cits.

4. Restorāns Koya

Foto: publicitātes
  • Rīga, Andrejostas iela 4
  • Svētdienas brančs: 11:00 – 16:00
  • Cena: Pieaugušajiem – 20 eiro, bērniem no 7 līdz 18 gadiem – 13 eiro.

Sagaidīt, ka restorāns “Koya” būs lēts, būtu utopiski. Tautā šai vietai ir snobiska reputācija. Taču tam nav nozīmes, kaut vai tikai tāpēc, ka šeit ir lieliska virtuve, bet vēlajām brokastīm šeit ir milzīga ēdienu izvēle. Garneles ar mango mērci, suši, sendviči, dažādi salāti un visu iespējamo veidu dārzeņi, un, protams, deserti: “Napolepms”, makarūni, šokolādes rulete, un tā tālāk. Taču ar pamatēdieniem “Koya” nelutina – labākajā gadījumā ir pāris iespējamās izvēles, ieskaitot zupu. Tiesa, runā, ka pēc došanās pie “zviedru galda” un salātiem ar karamelizētām vistu aknām pamatēdieni vairs nav nepieciešami. Bet viss galu galā ir atkarīgs no apetītes un vēlmēm.

5. Restorāns Mute

Foto: publicitātes
  • Rīga, Tērbatas iela 63
  • Svētdienas brančs reizi mēnesī no 11:00 līdz 16:00
  • Cena: pieaugušajiem – 15 eiro, bērniem vecumā no 7 līdz 13 gadiem – 7,50 eiro.

Minimālistiskās dekorācijas tiek kompensētas ar visdažādākajiem ēdieniem. Kas ir saprotams! Ja brančs ir reizi mēnesī, tad ir vērts pacensties, lai klienti nedodos prom un būtu uzticīgi. Ierodoties – “welcome drink”, gluži kā labākajās Parīzes iestādēs, galdā – omletes, burgeri, pankūkas, glauns (goda vārds!) salātu bārs, kur iespējams atrast visu no ierastajiem Cēzara salātiem, līdz pat neparastiem gaileņu salātiem. Un pie tā visa – desertu galds, tēja, kafija un dejas. Jokojam. Deju no rīta nav.

6. Restorāns Boulevard 33

Foto: publicitātes
  • Rīga, Raiņa bulvāris 33
  • Svētdienas brančs no 12:00 līdz 16:00
  • Cena: pieaugušajiem – 12 eiro, bērniem no 7 līdz 12 gadiem – 7 eiro

Uz šejieni labāk uzreiz no pastaigas nenākt, bet gan nāksies jauki saģērbties un notīrīt kurpes, pirms doties brokastīs – galu galā to pieprasa arī restorāna interjers. Pirmkārt, tā ir iespēja uzvilkt pieklājīgu uzvalku, otrkārt – šeit ir patiešām laba virtuve. Kartupeļu pankūkas ar lasi, tomāti Provansas gaumē, tītara fileja tonnato mērcē, kišs, paipalu olas, salāti, protams, kur gan bez veselīgas pārtikas, atsevišķa ēdienkarte siltajiem ēdieniem un laba desertu izvēle. Un te, protams, nevajadzētu sagaidīt visus tos pašus vecos un pazīstamos ēdienus – šeit iespējams sevi pārsteigt ar kartupeļiem tartarā vai ar neierastām sastāvdaļām tajā pašā vecajā, labajā “siļķē kažokā”, un negaidiet, ka ēdienos būs daudz gaļas. Bet tītars šeit tiek gatavots vienkārši lieliski!

7. Restorāns – bārs Skyline

Foto: publicitātes
  • Rīga, Elizabetes iela 55
  • Svētdienas brančs no 12:00 līdz 15:00
  • Cena: pieaugušajiem – 24 eiro, bērniem no 7 līdz 16 gadiem – 10 eiro

Lai nu kur nepieciešams rezervēt galdiņu jau iepriekš, bet bārā Skyline – noteikti. Neskatoties uz cenu, šeit nekad nav brīvu vietu. Visticamāk, tas ir nevis virtuves, bet gan atmosfēras un panorāmas skata nopelns. Zālē – dzīvā mūzika, pie ieejas – šampanieša glāze un iespaidīgs skats aiz loga, kur var vērot pēcpusdienas pilsētu.

Bet jāatzīst, ka arī ēdienu izvēle šeit ir lieliska: salāti, siltie ēdieni, desertu galds, uzkodas un garda kafija var padarīt skaistu jebko, pat visgrūtāko rītu. Bērnus, starp citu, šeit izklaidē animators. Tāpēc vecākiem ir iespēja mierīgi pasēdēt un baudīt savus ēdienus.

8. Restorāns KID

  • Svētdienas brančs no 11:00 līdz 15:00
  • Cena: pieaugušajiem – 13 eiro, bērniem no 7 līdz 12 gadiem – 7 eiro.

Svētdienas brančs restorānā “KID” vienmēr ir ļoti populārs. Bezmaksas stāvvieta, lieliska ēdienu izvēle, bet vasarā – terase – šo iestādi padara par daudzu iecienītāko. Un tūristi, starp citu, dod priekšroku ne tikai Skyline bar. Siera un gaļas plates, pankūkas, jūras veltes, dārzeņi, maize, kas šeit tiek cepta uz vietas, dažnedažādi salāti, mērces un deserti var lieliski papildināt ikvienu pamatēdienu.

Avots: https://www.riga.lv

 

Share.

Komentāri slēgti